ANTALYA / KUMLUCA - Bayram Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Sözlük Özgürlüktür İl Geneli Video Yarışması"a  katılmak üzere okulumuz öğrencilerinden Ahsen AR  okulumuzda birinci olmuştur.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Atasözü Deyim Resimleme Etkinliği yapıldı.  Öğrencilerimizin yapmış olduğu resimler koridorda sergilendi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle beraber deyim ve atasözlerini canlandırdık. "Kulak vermek, Parayı veren düdüğü çalar, Ayıkla pirincin taşını, Baskın yapmak vs." Mecaz anlamlı bazı deyimlerin gerçek anlamları düşünülerek canlandırılması, komik durumlara yol açtı. Anlamlarını pekiştirerek öğrendik.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle beraber "Anlat Bakalım" etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler. Kelime hazinelerini zenginleştirdiler.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Dede Korkut Hikayelerinden hareketle Hikaye Yazma " etkinliği yapıldı. Derece giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ock

ÇEDES Projesi etkinlikleri ile ilgili  panolar hazırlandı.Yardımseverlik ve merhametle alakalı videolar izlenerek kültürümüzdeki merhamet ve yardımseverlik üzerine konuşularak bilgi verildi.Merhamet ve yardımseverlik kapsamında okul kantininde askıda simit etkinliği uygulandı.Merhamet ve yardımseverlik kapsamında sokak hayvanlarına mama verildi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri ile "Hatırlatmaca" etkinliği yapıldı. Hatırlatmaca, belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bir aktivitedir. Kelime gruplarının anımsattığı yeni sözcük bulmacadaki ilgili boşluğa yazıldı. Öğrencilere alıştırmanın nasıl uygulandığını ayrıntılı şekilde anlatıldı ve örnek bulmaca sınıfta beraber çözüldü. Sonrasında öğrenciler kendi bulmacalarını hazırlayıp sınıfla paylaştı. Bu etkinlikle öğrencilerin kelime ilişkilerini anlamaları ve yeni sözcükler oluşturabilmeleri hedeflendi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anlamını Bul etkinliği sınıflarda öğrencilerle yapıldı. Öncesinde oyun hakkında bilgi verildi. Dörder kişiden oluşan takımlarla oyuncular birbirleribe karşı yarıştı. Görünmeyen bir torba içinden seçilen kelime kartlarındaki yasak kelimeleri kullanmadan anlatılmak istenen kelime; dolaylı yoldan, imalarla anlatıldı. Bu etkinlikle; kelime dağarcığını geliştirmek, kelime bilgisini pekiştirmek, sözel ifade becerilerini geliştirmek, hayal gücünü geliştirmek,  eğlenceli ve rekabetçi bir öğrenme deneyimi sunmak hedeflendi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Yunus Emre Sözlüğünden seçilen kelimelerle afiş oluşturma yarışması düzenlendi. Okulda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birinci seçilen eser ilçeye gönderildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okulumuzda ''Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma'' Yarışması Yapıldı. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okulumuzda Sözlük Tasarım Yarışması Düzenlendi. Yarışmaya derece girenler ödüllendirildi. Yarışmada 5/A  sınıfından Beyza SÜEL birinci olmuştur.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri klasik eserlerin sergilendiği  pano hazırlamışlardır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerin aktif katılımı ile gerçekleşen, kelime dağarcığını geliştiren "Bilen Oturur" etkinliği uygulandı. Tahtaya yazılan kelimelerin eş anlamlılarını söyleyen öğrenciler yerlerine oturdu, bilemeyenler tekrar sıraya geçerek yeniden denediler. Böylece öğrenciler etkili bir dil öğrenme yöntemi kullanarak eğlenerek öğrendiler.

ATAMIZIN VEFATININ 85. YILINDA RAHMET MİNNET VE  SAYGIYLA YAD EDİYORUZ.